afbeelding129.jpgafbeelding130.jpgafbeelding132.jpg

Beschrijving voor het plakken van stickers

Droog plakken: voor behang, muren en licht geruwde oppervlakken

de ondergrond eerst even stofvrij cq schoonmaken.Verwijder nu het dikste papier (heeft meestal een geblokte zijde) doe dit heel voorzichtig rollend en zorg ervoor dat de sticker op de andere zijde (applicatietape) blijft zitten. Meet de sticker altijd uit op de randen/tekst van de sticker niet aan de hand van de applicatietape omdat die nooit perfect recht is. Plak nu de sticker op de juiste plek. Wrijf de sticker goed aan met een zachte doek. Daarna heel voorzichtig rollend de witte tape verwijderen houdt de sticker/letters en figuren voorzichtig iets met je vingers tegen op de muur. Als het geheel er eenmaal op zit goed en voorzichtig nawrijven met een doek. Let erop op ruwere oppervlakken plakken vergt even geduld!!!!

Vochtig plakken:

Dit kan alleen op gladde oppervlakken! Zandstraal/glasfolie (grotere vlakken) altijd vochtig plakken!!! Dit voorkomt luchtbelletjes

Maak het te beplakken oppervlak schoon cq vetvrij. Maak het licht vochtig (eventueel klein druppeltje zeepsop in het water, je kunt dan namelijk de sticker een klein beetje verschuiven voor het geval je niet helemaal meteen recht kunt plakken). Verwijder nu het dikste papier (heeft meestal een geblokte zijde) doe dit heel voorzichtig rollend en zorg ervoor dat de sticker op de andere zijde (applicatietape) blijft zitten. Plak nu de sticker, door de vochtige ondergrond kun je de sticker nu dus naar elke gewenste plek schuiven. Meet de sticker altijd uit op de randen/tekst van de sticker niet aan de hand van de applicatietape omdat die nooit perfect recht is. Druk de sticker goed aan en ga er het liefst met een bankpasje of rakel etc overheen om goed het overtollige vocht eronder weg te wrijven. Hierna echt goed lang laten drogen kan soms wel een dag duren eer je de folie dan kunt verwijderen! Daarna heel voorzichtig rollend de witte tape verwijderen soms is het nodig de sticker nog voorzichtig iets met je vingers tegen te houden.

TIP: Zijn stickers verzonden via briefpostverzending en zitten er dus vouwen door je stickers. Zet dan even je strijkijzer op een lage stand. Eventuele stoom uitschakelen. Leg de sticker met de ruitjes kant naar boven leg er een theedoek etc over en strijk hem zachtjes ( niet te warm laten worden!!!) . bovenstaande tip is altijd op eigen risico. Maar mits goed uitgevoerd een superhandige oplossing.

TIP: simpel de stickers weer verwijderen....? Verwarm ze heel lichtjes met bv een fohn en je kunt ze zo iets loswippen met je nagel en zachtjes zonder problemen verwijderen

© 2009 - 2024 The River House | sitemap | rss