Plakinstructie voor glasfolie:

Voor u glasfolie plakt is het verstandig even deze plakinstructie goed door te lezen.
Glasfoliestickers kun je het beste nat plakken, dit voorkomt luchtbellen:
Benodigdheden:  Een plantenspuit, miniem beetje afwasmiddel , een rakel of bankpasje,  een droge niet pluizende doek.

Hoe ga je te werk?

Vul de plantenspuit met water en een heel klein beetje afwasmiddel.
Maak je ruit goed schoon, dit kan met allesreiniger etc   
Leg je sticker op een vlakke ondergrond, wrijf de applicatietape eerst even een keer goed aan op de tape zodat deze zich goed hecht aan de opbrengtape.
Leg de sticker vervolgens op z'n kop en verwijder de dikke papierlaag / achterzijde met geblokte kant. Doe dit voorzichtig zodat letters niet scheuren  of iets hechten aan de andere kant dan trek je je sticker namelijk kapot. Gaat er iets een beetje mee rol voorzichtig ietsje heen en terug zodat het loswipt en op de applicatietape hecht.
Spuit vervolgens de plakkant van je sticker goed nat met de plantenspuit, daarna doe je het zelfde met het te plakken oppervlak. Door het goed nat te spuiten kan de sticker nog een beetje schuiven als je hem plakt mocht je hem niet meteen recht plakken.
Plak de sticker op de gewenste plek en wrijf met de rakel of het pasje zoveel mogelijk van het water onder de sticker weg. Dep eventueel met een droge niet pluizende doek het overtollige water in randen en hoeken weg.
Laat vervolgens de sticker met de laag applicatietape een aantal uren drogen. Kijk dan voorzichtig of de sticker al loslaat van de tape. Zo niet dan even weer goed aanwrijven en langer laten drogen.
Verwijder de applicatietape erg voorzichtig, let goed op dat de sticker niet meer aan de tape blijft plakken want dan kunnen er kleine scheurtjes ontstaan.  Als je de tape hebt verwijderd altijd nog even een aantal uren wachten voor je echt aan de sticker zit anders kunnen bv kleine deeltjes nog makkelijk verschuiven.
Mochten er om welke reden ook luchtbelletjes achter je sticker zitten, prik deze dan in met een naald met hele dunne punt. Dan kun je de lucht eruitwrijven en zie je er niets van weer.

Tip: Wil je de folie iets sneller laten drogen, gebruik een fohn om het geheel wat sneller te drogen. Niet te dichtbij houden en niet op een warme stand. Gewoon rustig drogen versnelt het proces.

Wil je je sticker weer verwijderen met zo weinig mogelijk lijmresten?  Verwarm dan je sticker met een föhn en dan kun je hem vrij makkelijk weer van je raam verwijderen.
 

Hoe bestel je de glasfolie?

Meet eerst even je raam goed op. Je kunt ook een klein randje ruimte houden rondom de sticker. Vaak zit je met kitranden in de ramen die niet overal even strak zijn en plakken over de kitranden hecht niet mooi strak dus kan je die ruimte beter wat breder laten ter voorkoming van losse hoekjes.

Kies je ontwerp.

Geef je maten in

Door de lengte x de breedte in cm uit te rekenen kom je op het benodigde totaal ( bv  10 cm breed x 1.20 meter hoog  = 10 x 1200 = 12.000 cm kies daarbij de bijbehorende maat in de maattabel en je kan de bijbehorende prijs inzien.

Vul alle velden naar je wens in , en doorloop de verdere stappen om de bestelling klaar te maken. We sturen bij zandstraal stickers altijd eerst even een proefvoorbeeld van het ontwerp ter goedkeuring voor we het snijden.

Wil je graag een eigen bedrijfslogo of ontwerp. Mail dan je wensen of bv een ai, pdf of eps bestand naar info@theriverhouse.nl en we maken zo snel mogelijk een ontwerpje voor u.

Gespiegeld of Ongespiegeld.

Als je de sticker gespiegeld besteld dan word deze in spiegelbeeld afgedrukt. Dit houdt in dat de plakkant dan aan de voorzijde van de sticker zit. Je kan hem dan van binnen plakken en teksten zijn dan van buiten te lezen. Wanneer de sticker ongespiegeld word gemaakt komt de plakaant aan de achterzijde. Dus handig als je buiten wilt plakken. 

Aan de buitenzijde plakken is ook handig bij HR / Thermo glas.

© 2009 - 2024 The River House | sitemap | rss